A pesar de la pandemia, los actos que se celebraron supusieron un coste de 170.000 euros que redundan en la economía local
Carriola.Redacción.06.08.21
Terminado el ciclo de fiestas del Carmen que se celebraron con las limitaciones propias impuestas por la pandemia, el gobierno local de Marín estima muy positivo el gasto de unos 155.000 euros que suponen una inversión que favorece al tejido económico local. Marián Sanmartín la concejala responsable de la programación estima que “As Festas do Carme non só foron unhas festas porque, grazas aos eventos que se fixeron na quincena máis festiva da vila, foi posible realizar unha inxección na economía local, grazas ao formato escollido, moi local, moi de apoio ao noso, de pequeno formato e con diversidade de grupos e actuacións”.
La edil responsable matizó que, además de los 155.000 euros invertidos, hay que sumar otro gasto cercano a los 15.000 como partida específica “Para garantir en todo momento a seguridade e a loxística que esixe o cumprimento da normativa Covid”.
Apuesta por artistas locales
Por otra parte, Sanmartín explicó que “En todo momento apostamos pola contratación de artistas e grupos locais para a animación musical que se espallou polas rúas e prazas, así como os traballos de montaxe, produción e demáis cuestións relacionadas cos espectáculos festivos que recaeron en empresas da vila ou da comarca”. La cuantificación de los diversos gastos se estima así: “En total, a inversión en pasarrúas, charangas, actuacións da banda de música, as batucadas e as actuacións infantís ascendeu a cerca de 42.000 euros; O investido nos concertos e espectáculos da Praza de España e do Parque Eguren, sobre 80.000 euros e a partida adicada á iluminación, cercana aos 4.000 euros de inversión”. “O noso obxectivo – añade la concejala - foi que estas festas tamén supuxeran unha axuda para un sector, como é o cultural e o musical da nosa vila, que tamén está notando en carne propia as consecuencias da pandemia e que precisa de programacións estables que lles permitan seguir realizando a súa actividade”.
Repercusión en la hostelería
El concello por medio de Marián Sanmartín destaca por otra partr la repercussion que la celebrción festiva supuso para otros sectores económicos como el de la hostelería. “A realización de pequenas actuacións en zonas onde existen locais permitiu que o conxunto de establecementos hosteleiros puideran aproveitar a afluencia de persoas e a permanencia nas terrazas e con este revulsivo, desde o Concello séguese apostando por tratar de axudar a que o sector da hostalaría teña marxe de actuación para recuperar as perdas derivadas das restricións. De feito, segue activa a exención do imposto das terrazas até finais do 2021 – añade
Finalmente recuerda que, de cara al resto de la temporada estival para la que estaba diseñada una programación de numerosas actividades, a causa de la incidencia de la pandemia se ha decidido su paralización aunque se sigue trabajando en ella para reactivarla en el caso de que sea posible todavía si se normaliza la situación.