The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Se abre la licitación para la explotación del nuevo local de hostelería en el extremo del Paseo Marítimo Blanco Solla con una oferta por quince años de concesión

Carriola.Redacción.21.01.23

La remodelación del Paseo Marítimo Blanco Solla contempló la ubicación su se extermo de un local que deberá dedicarse a hostelería mediante concesión administrativa por un plazo de quince años. El Concello anuncia la aprobación de los pliegos de contratación a los que tendrán que ajustarse quienes opten por quedarse  con la adjudicación definitiva

Desde el Concello se anuncia que “A Xunta de Goberno Local celebrada o pasado mércores aprobou os pregos que rexerán a licitación da concesión do novo establecemento de hostalaría que se creou na punta do Paseo Alcalde Blanco e que supón un importante atractivo dada a súa ubicación e ás espectaculares vistas da nosa ría e da Illa de Tambo que esta ofrece,  concesión que se regulará mediante procedemento aberto”.

Local de 150 metros cuadrados

Según indica la comunicacion municipal, O local sobre o que recae ten máis de 150 metros cadrados e poderá ser explotado como unha cafetaría-restaurante e nel, o adxudicatario, terá que realizar as obras e instalacións precisas para levar adiante esta actividade, polo que será posible realizar unha visita previa ás instalacións para ver o seu estado actual e poder, deste xeito, preparar o plan e a documentación precisa e, tal e como se pode ler nos pregos, os licitadores deberán introducir na súa proposta as reformas ou novas instalacións (decoración, equipamento, mobiliario, etc.) que considere precisas para a explotación en base á súa experiencia, reformas ou novas instalacións que quedarán reflectidas nun proxecto de mellora que non poderán afectar á estrutura, fachada e construcións esenciais do edificio, aínda que si poderán variar a distribución de usos e áreas destinadas a cada uso.

Quince años de concesión prorrogables

O prazo de duración da concesión será de quince anos, a contar desde o día seguinte á firma do documento administrativo no que se formalice a concesión, reza en la oferta que además indica que Este prazo poderá ser prorrogado por un prazo máximo de cinco anos, nunha única prórroga, que deberá ser solicitada polo adxudicatario e que se concederá de forma facultativa por parte da administración. 

Una de las condiciones que ha de tener el nuevo concesionario es que  el local deberá estar abierto todos los días del año salvo aquellos que por motivos imprescindibles de mantenimiento, reparación o reforma sean necesarios tener en cuenta y la persona concesionaria se comprometerá a mantener en perfecto estado la instalación corriendo a su cargo las reparaciones o reposiciones correspondientes

Presentación de ofertas

A documentación só poderá presentarse de forma electrónica, a través da Plataforma de Contratación do Sector Público, no enderezo electrónico: https://contrataciondelestado.es En consecuencia non poderán presentarse en formato papel. As proposicións presentaranse dentro do prazo dos TRINTA (30) DÍAS HÁBILES seguintes ao da publicación do anuncio de licitación no Boletín Oficial da Provincia de Pontevedra. En caso de que o último día do prazo fora día inhábil, o prazo estenderase ao primeiro día hábil seguinte. A licitación electrónica e a presentación de ofertas electrónicas implica que a documentación poderá enviarse en arquivos ou sobres virtuais, durante o prazo de presentación de ofertas, na Plataforma de Contratación do sector público, durante as 24 horas do día. O último día do prazo de presentación de ofertas poderá facerse ata as 23 horas 59 minutos. Se a oferta é recibida despois deste prazo e horario será excluída. 

Aspectos principales a valorar la convocatoria expone los aspectos más importantes con los que se valorarà las solicitudes presntadas que son los siguientes:

* Competencia e experiencia do Licitador en empresas adicadas á industria da hostalería e en concreto restauración. En especial valorarase explotar outras concesións de restauración en locais de administracións públicas, con informes favorables dos organismos que houbesen outorgado as concesións ouautorizacións.

*  Proxecto de Mellora: Adecuación funcional e estética das obras a executar, contía da inversión a realizar, así como definición e concreción da documentación técnica presentada

* Programación de posta en servizo: programa de realización das obras e instalacións no que se estableza o prazo de inicio e de finalización das mesmas.

Las personas interesadas en presentar sus propuestas que se hagan con la concesión tendrán un plazo máximo de mes y medio para poner en marcha la instalación