The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

El Espacio Emprendedor de Innovación Alimentaria acogerá del 24 al 28 de este mes un interesante ciclo de formación sobre coctelería del mar

Carriola.Redacción.12.01.22

Entre el 24 y el 28 de enero, el espacio acogerá una formación con clases prácticas y mentoría sobre coctelería de mar, impartido por Carlos Abilleira e Elena Victoria. Está dirigida al sector da hostelería y están abiertas las inscripciones.

El concello de Marín anuncia la celebración de unas interesantes jornadas dirigidas a profesionales de la hostelería que se celebraràn del 24 al 28 de este mes, ambos inclusive, y en cuyo transcurso se ofrecerá a los participantes una adecuada formación sobre las nuevas tendencias que marcan el futuro de la hostelería, innovando y procurando sorprender  a los consumidores con nuevas y atractivas técnicas.

Así, según indica la concejala de comercio y turismo Cristina Acuña, presente en la presentación del cursillo: “O  Espazo Emprendedor de Innovación Alimentaria, ubicado no Parque Azul, revélase como un espazo estratéxico, no que levar a cabo accións que axuden aos nosos hostaleiros e hostaleiras a desenvolver novas técnicas e descubrir como ofrecer productos novidosos e atractivos, sendo ese é o obxectivo do curso Coctelería do mar.

En el acto participaron también el presidente de AJE Pontevedra, Jesús Rey y Marián Barreal, igualmente de la misa dicha asociación.

Participantes, objetivos y promoción de Marín

 Según explicaron en el acto de presentación A formación estará destinada de xeito concreto a este sector, o da hostalaría, e contará con 12 prazas dispoñibles para o seu desenvolvemento en modalidade presencial, entre o 24 e o 28 de xaneiro, de 09.30 a 13.30 horas e, o alumnado participante nesta acción formativa, aprenderá como se fan cócteis innovadores, en cuxa elaboración estarán presentes os mariscos do entorno.Cristina Acuña explicó también que con esta acción os hostaleiros da vila poderán aprender outro xeito de utilizar esta materia prima tan boa que temos na nosa ría e traballarán para posicionar o sector como puntal estratéxico na promoción turística de Marín. 

Tres jornadas prácticas, una de mentoría y otra de evento

La formación contará con tres jornadas prácticas, una de mentoría y otra de evento y e el transcurso de la presentación del evento se anunció que O formador en coctelería será Carlos Abilleira, Campeón Galego de Flair (coctelería acrobática) e campión Galego de Gin Tónic, formador e cocteleíro dende fai 10 anos. A mentoría corre a cargo de Elena Vitoria, consultora e directora de proxectos de gastronomía e restauración. Nas tres primeiras xornadas do curso- señalan - os alumnos aprenderán a facer diversos cócteis, na elaboración atoparemos productos do mar e ensinaranse as chaves e recursos, e se guiará para que fagan o diseño dun cóctel propio. A cuarta xornada consitirá nunha mentorización para aconsellar o alumnado como sacar o máximo aproveitamento os coñecementos adquiridos e na  xornada celebrarase un evento a modo de práctica, con asistentes convidados e a porta pechada, co obxetivo de que adquiran as ferramentas, cara a defender os seus cócteles con xente, e tamén practicar o seu cóctel propio. 

 Inscripciones

Las inscripciones deberán hacerse mediante el envío de un mail a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o llamar al teléfono 637 76 20 82. “Coctelería do mar” se encuadra dentro de las actividades programadas en los Convenio de colaboración entre el IGAPE y AJE Galicia (Fegaxe) para la realización de actividades de apoyo al emprendimiento”.